Om Jädra Gårdshotel

Jädra Gårdshotel är ett mysigt och bekvämt boende mjukt inbäddat i en gårdsbild från 1700 talet. Här skänker betande hästar lugn och harmoni endast några minuter från medeltida staden Enköping. Jädra Gårdshotel är uppfört 2019 på Jädra Gård en plats som är känd sedan vikingatiden. Ordet  jädra är fornnordiska och har betydelsen upphöjning eller utkant av t.ex bebyggelsen.

Våra hotellrum

Rummen på Jädra Gårdshotel är gjorda för vilsamma nätter med en nära och trygg parkering. Hotellet inrymmer åtta mysiga rum alla med egna badrum, Tv och gratis Wifi. Ett av våra rum har hög tillgänglighet.

Den bästa av världar

Jädra Gårdshotel ligger i den bästa av världar, Fjärdhundraland, det var här Sverige en gång formades och föddes. I dag växer det här fram ett lokalt mathantverk med en fantastisk kvalitet som utgår från vad som växer och odlas runt om på gårdarna. Här finns bagerier, korv och ost producenter, caféer, matställen, restauranger, handelsbodar, slakterier och charkuterier, äggproducenter, kvarnar och mjölnare men även bönder som odlar olika sädesslag, grönsaker, pumpor, rotfrukter, tomater, gurkor och mycket,mycket mer.

Historia & Kultur

Jädra Gårdshotel ligger i Fjärdhundraland en byggd med en historia sträcker sig långt bortom vikingatiden. Det finns här gamla boplatser en mängd medeltida kyrkor, oräkneliga sevärdheter och runstenar. Fjärdhundraland har i dag blivit en kluster för lokala butiker och mat hantverkare. Det som kanske är allra mest spännande, är att det hela tiden tillkommer nya producenter, matställen och butiker. Det är i dag en byggd med många duktiga företagare som är under en pågående utveckling och förändring men med rötterna förankrade i den mylla ur vilken landet Sverige en gång uppstod.

Välkommen !
sv_SESvenska
en_USEnglish de_DEDeutsch sv_SESvenska