Bo på lantgård

Bo på Lantgård, Jädra Gård Enköping, hit är du välkommen sommar som vinter. Att bo på en riktig bondgård är både roligt & lärorikt. På Jädra Gård samverkar vi med djur och natur för att skapa bra förutsättningar för beten till våra hästar och vallar för höskörden. Vi berättar gärna mer när du kommer och bor Bo på Lantgård här med oss på Jädra Gård.

Djuren på Jädra Gård

På gården bor det många hästar, två hundar, en katt, flera höns och tre tuppar. Här kan hämta ägg direkt från hönsen och att pyssla i stallet med hästarna skänker mening och ro.

När Du bokat Bo på lantgård

När ni kommer och bor på Bo på Lantgård är ni välkommen att ta del i sysslorna på gården. Det finns alltid något att göra. Att Bo på Lantgård är både spännande och lärorikt för gammal som för ung. Att få lära sig att umgås med djur och natur är kanske en av de bättre färdigheterna man kan ge till sina barn. Här på Bo på Lantgård Jädra Gård bor du med naturen in på stugknuten och förutom tamdjuren har vi ett rikt och varierat vilt djurliv omkring gården. Här finns stor chans att få se både älg, hjort, rådjur, lodjur och många olika rovfåglar. Om ni är sugna på äventyr visar vi gärna vad våra ”egna” Vikingagravar finns i skogen.

Att göra

Det är nära till bad och fiske från Jädra Gård tar det 10 min med bil. Det är 10 minuter med cykel från gården in till Enköping. I Enköping finns fantastiska parker som folk reser från andra sidan jordklotet för att få uppleva. Kultur och fornlämningar finns det hur mycket som helst, för det var här Sverige föddes, det var här allt började! Hur gammal staden Enköping är vet man inte men att vikingarna varit här och att sjörövare ”vitaliebröderna” härjat och bränt delar av staden är helt säkert. Jädra Gård ligger i Fjärdhundraland som fullkomligt sprudlar av lokala matproducenter, caféer, restauranger och gårdsbutiker. Även vi som lever och bor här upptäcker hela tiden nya smultronställen. Oavsett om du gillar cykelturer, bilturer, lokalproducerad mat, intima restauranger eller trivsamma caféer har vi förslag och kan tipsa dig. Speciellt för barnen finns det massor att upptäcka och uppleva att uppleva ,både en djurpark och en av världens finaste älgparker finns att besöka förutom alla badsjöar. Alla upplevelser ligger väl samlat mindre än en timme bort med bil och många kan du gå eller cykla till. Vi berättar gärna mer när du kommer och bor på, Bo på Lantgård, här på Jädra Gård

Bo på Lantgård har flera olika alternativ för boende:
  • Ryttarbostaden: är en röd charmfull timrad stuga med vita knutar med gott om plats för fyra personer. Huset är ca 100 kvm stort med två sovrum plus ett fullt utrustat kök, matplats och vardagsrum. Badrummet har golvvärme. I huset finns även tvättmaskin, torktumlare, spis, kyl o frys, Tv och Wi-Fi.
  • Loftet: ligger ovanpå Ryttarbostaden och är en ca 80 kvm stor helt nyrenoverad våning som är fullt utrustad för 2+2 personer. Där finns ett fullt utrustat kök ink.diskmaskin. Ett badrum med golvvärme dusch,tvätt och torktumlare. Ett sovrum med två sköna sängar samt ett stort allrum där tv,kök,matplats och två bra sängar har gott om plats. Loftet har även Wi-Fi.

Priser:

  • Ryttarbostaden: 7 500 kr/vecka
  • Loftet: 6 900 kr /vecka

I priserna ingår sänglinne, handdukar och moms.

Avbokning

  • Vid avbokning tidigare än 30 dagar före avtalad ankomst betalar du inte mer än avbokningsavgiften på 1000 kr.
  • Om Du avbokar 30 dagar eller senare före avtalad ankomst betalar Du 50 % av hyran.
  • Om Du redan hunnit betala mer än vad Du i så fall blir skyldig att betala, så får Du omedelbart tillbaka mellanskillnaden från det Du betalat.

VÄLKOMNA

Anna-Mia & Thomas

sv_SESvenska